Hvordan velge byggherrer for baderomsoppussing: 11 tips fra en interiørarkitekt Velg riktig entreprenør for å unngå et oppussingsmareritt

admin вт, 07/26/2022 - 11:26

Hvilke kriterier for et "godt team" må du bestemme selv, og nøyaktig hvordan du skal gjennomføre "intervjuer" med arbeidslederen og bli kjent med byggherrene.

Det første møtet skal vise:

1. Klar til å gå

Det er morsomt, men noen ganger kommer folk til et møte med et ansiktsuttrykk som sier: «kom igjen, få meg til å jobbe med deg».

2. Generell hensiktsmessig oppførsel

Når du snakker, ikke prøv å bagatellisere de kommende vanskelighetene med "konstruksjonen", heller overdriv dem litt - og dette er noen ganger nok til å få de som vil ha enkle penger til å falle av. Det er bra når formannen eller arbeidslederen trekkes inn i samtalen og som svar på bekymringer viser vilje til å løse disse problemene ved å tilby en god løsning. En levende interesse for en byggeplass er avgjørende. Det finnes ingen dårligere partner for en designer enn en mekanisk utøver.

3. Evne til å lese tegninger og spørre

For et godt resultat er evnen til å lese tegningene og følge dem ekstremt viktig. Men den mest uvurderlige ferdigheten er evnen til å stille et spørsmål eller kommentere avvik i tide, og ikke bli "bedre" på egen hånd.

4. Nivået på "mobilitet"

Når det gjelder å jobbe på et eksternt sted, er mobil tilgjengelighet, muligheten til å bruke e-post og viljen til å forgifte MMS-meldinger ekstremt viktig.

Tips: Hvis intervjuet går bra, må du deretter besøke flere av entreprenørens nåværende objekter, ideelt sett på forskjellige stadier av ferdigstillelse.Noen kunder tror at hvis byggherrene ble anbefalt av nære venner, kan de nekte å se gjenstandene, men dette er ikke tilfelle. Sørg for å se resultatet av arbeidet med egne øyne, sørg for at arbeidet oppfyller DINE kvalitetsstandarder, og gode anbefalinger i dette tilfellet vil tjene som grunnlaget for gjensidig tillit.

Hva skal man se etter i en gjenstand?

5. Renslighet på byggeplassen er hovedindikatoren på lagets tilstrekkelighet.

Og garantien for at etter fullføringen av reparasjonen trenger du ikke umiddelbart å gjøre en ny, og den lille, men uerstattelige festeanordningen vil ikke forsvinne i glemselen.

Så gulvene bør dekkes ikke bare for synlighet med et tynt lag polyetylen, som bare beskytter mot malingssprut, men med ark av hardboard med vatt og først da med polyetylen. Dette belegget beskytter parketten din mot de slitende effektene av støv og skitt. Det er bra når byggherrer har en konstruksjonsstøvsuger i arsenalet.

Dessuten bør alle polstrede møbler, hvis det allerede er på anlegget, lamper, etc., lukkes.

Sett pris på arbeiderne som behandler mesterens gode med respekt.

Sørg alltid for at vindusrammer er lukket, spesielt tre. All praten «da kommer jentene og vasker alt» er ikke overbevisende. Rengjøring, og ikke en, selvfølgelig, vil være nødvendig etter reparasjonen. Men det vil ikke redde deg fra ødelagte vinduer og ødelagt parkett.

Fakta: I et byggefirma som du hele tiden samarbeider med, begynner arbeidet på ethvert anlegg med organisering av fasiliteter: de setter en vask for vask av verktøy og hender, sprer lyset i alle rom, organiserer steder for lagring av grove og fine etterbehandlingsmaterialer.

6.Ledningskvalitet

Hvis gjenstanden er i det innledende reparasjonsstadiet, sørg for å se på nøyaktigheten til de elektriske ledningene - slik at det ikke er diagonale strober over hele rommet (tips for reparasjonstidspunktet: avtal obligatorisk fotografisk opptak av alt skjult arbeid - du vil sove roligere). Er kablene merket, er ledningene isolert? Livet er uforutsigbart, og ledningene er skjult i veggene. Hvis konklusjonene er markert i sin helhet, sparer det deg for mange nerver.

7. Detaljer betyr mest

Pass på å ta hensyn til taket, og det er bedre å se fra flere punkter og i dagslys og kveldslys. Se på skjøtene til tapet, gulvlister. Lær hvordan du håndterer de ytre hjørnene på en flis. Hvis det ikke er spesielle hjørneelementer i flissamlingen, må flisen sages "på barten", det vil si i en vinkel på 45 grader.

Monteringsluken er en lakmusprøve: den er flott hvis den ikke fanger øyet. Finn ut hvem som nøyaktig har lagt flisene, og om denne personen vil jobbe i leiligheten din.

8. Finn ut artistene ved navn

Som regel, når du ser en gjenstand, snakker du med formannen, sjeldnere med formannen, men du ser ikke alle utøverne på en gang. Men bak hver vel utført jobb er det en bestemt person. Vær interessert i hvis hender arbeidet var, og insister på at du blir utnevnt til de direkte utførende. Skriv gjerne ned navnene på alle medlemmene i laget du liker, slik at du senere kan få akkurat disse personene.

Det er viktig å diskutere hvilken del av arbeidet som skal utføres av byggherrene selv, og hvilken del de skal sette ut til underleverandører. Her må det være en sunn balanse: det er klart at det er ulønnsomt å ha snevre spesialister i fast stab, og det er bra når teamet for eksempel har en velprøvd komfyrprodusent. Men det er ille når mesteparten av arbeidet er underleverandør. Da er det verdt å vurdere: har du funnet deg en smart mellommann mellom deg og en ekte utøver.

9. Håndtering av force majeure

Dette er et ubehagelig øyeblikk, men dessverre må dette temaet også berøres. Diskuter hvem som skal være ansvarlig for sikkerheten til eiendommen og hva er grensene for ansvar som byggherrer er villige til å bære.

10.Hvor mye bør tjenestene til brigaden koste?

Arbeidskostnadene for mange kunder er et avgjørende øyeblikk. Men det er viktig å forstå: for å bestemme et spesifikt beløp, ville det være bra å ha et designprosjekt eller en detaljert teknisk oppgave på hånden. Da vil du motta et klart, endelig, og viktigst av alt, transparent estimat og et beløp som du trygt kan fokusere på. Å diskutere prisen per kvadratmeter er bare mulig med en foreløpig samtale, og selv da vil denne prisen være langt fra virkeligheten. Svært forskjellige ting kan gjøres med en kvadratmeter.

Tips: Hvis en fristende figur høres ut ved den første samtalen, ikke skynd deg å glede deg - be om å rettferdiggjøre prisen. Ved å tiltrekke designere, går folk som regel til et visst nivå av etterbehandlingsmaterialer (som krever dyktige og erfarne hender). Og slik er det når sparing på brigaden skal være rimelig.

11. Uten deg - ingensteds

Som erfaring viser, hvis du ønsker at reparasjonen skal gjøres for deg og etter dine ønsker, vil det ikke være nok å bare overlevere nøklene og pengene. Det er kjent med sikkerhet at en leilighet eller et hus, som er hjulpet av eieren, skapes raskere og bedre enn boliger som ikke er interessert. Gi nøklene, og kom så og bli overrasket over hvordan alle dine ønsker ble gjettet - dette handler ikke om livet, dette er fra feltet av TV-serier. Reparasjon er et samarbeid.

Kilden til informasjon: https://baderom.no/tjenester/renovering-av-baderom/

Посмотрите видео: "Почему люди выбирают "Saunatory"